een succesvol
proces is
mensenwerk
Grip begint
bij begrijpen

23 december 2020

Zo ziet de planner van de toekomst eruit!

De tijd dat je buitendienst aan het begin van elke werkdag een uitgeprinte planning ontving die om geen enkele reden aangepast kon worden, is allang voorbij. Je functie als planner in de bouw-, schoonmaak of installatie- en onderhoudsbranche verandert. En dus wordt er verwacht dat jij meeverandert. Maar hoe gaat je functie er dan uitzien? We geven je een kijkje in de toekomst!

Van handmatig naar automatisch plannen

In de toekomst kun jij je niet voorstellen dat plannend Nederland ooit de buitendienst indeelde op een fysiek bord met kaartjes. Voor jou is het de normaalste zaak van de wereld dat het plannen gebeurt met een paar klikken. Een groot gedeelte van je werk bestaat uit het verwerken van data van medewerkers, klanten en projecten. Met slimme planning software achterhaal je binnen no time welke medewerker je met de juiste skills op het juiste moment met de juiste materialen naar de juiste opdracht kunt sturen.

Internet of Things

Op dit moment wen je waarschijnlijk nog aan de intelligente apparaten om je heen, zoals Google Home en de slimme energiemeter. Maar over een aantal jaar weet je niet beter: dan is de technologie ‘Internet of Things’ nóg verder ontwikkeld en hoef je niet langer zelf in je planning te noteren wanneer er iets moet gebeuren aan een apparaat. In plaats daarvan geven de apparaten dit zelf bij je aan. Zo krijg je een seintje van bijvoorbeeld een cv-ketel of printer wanneer deze niet meer functioneert of wanneer er een onderhoudsbeurt nodig is. Dankzij Internet of Things geef je je buitendienstplanning alleen onderhoudstaken wanneer die daadwerkelijk nodig zijn. Misschien klinkt het nu nog een beetje onheilspellend dat apparaten communiceren, maar het levert je in de toekomst zeker een mooie tijd- en kostenbesparing op!

3D-printer

In de verdere toekomst is het voorraadbeheer voor jou een stuk eenvoudiger geworden, dankzij 3D-printen. Hiermee creëer je je benodigde materiaal laag voor laag snel en betaalbaar op de juiste locatie. De voorraden zijn dus een stuk kleiner en het kost je minder tijd en middelen om de materialen op het juiste moment naar de juiste locatie te vervoeren. Daarnaast weet je dankzij de planning software Link2 precies welke materialen verbruikt zijn op een klus. Wel zo overzichtelijk!

Van administratieve naar communicatieve functie

Jouw rol als planner van de toekomst is veranderd van een administratieve functie naar een communicatieve functie. Je bent hét aanspreekpunt voor de klanten. En omdat je klanten steeds hogere eisen stellen in deze 24-uurseconomie, wordt je werk ook steeds complexer. Zo ben je verantwoordelijk voor soepele communicatie met de klant en de buitendienst zodat de opdracht zo snel mogelijk in één keer goed wordt uitgevoerd. Oftewel: je bent verantwoordelijk voor een hoge first time fix!

Van planmatig naar projectmatig

De werkzaamheden van jou als planner en die van een projectmanager overlappen steeds meer. Als planner van de toekomst zorg je dat projecten gerealiseerd worden in een bepaalde volgorde, met een bepaalde doorlooptijd. Dankzij slimme planning software weet je namelijk precies wat de status van elk project is. Daarnaast ga je slimmer om met verschillende verloningen en bespaar je kosten door medewerkers efficiënter in te plannen en de uursoorten overzichtelijk te registreren.

Virtual reality (VR)

Er wordt steeds meer van je verwacht dat je op de hoogte bent van de nieuwste technologieën en apparatuur. En wanneer je meer kennis nodig hebt, ga je niet meer naar een fysieke locatie voor een training. In plaats daarvan zet je een VR-headset op en stap je in een virtuele leeromgeving. Een mooie tijds- en kostenbesparing, wel zo efficiënt!\

Als planner voorbereid zijn op de toekomst?

Loop voorop in de bouw-, schoonmaak- of installatie- en onderhoudsbranche door ontwikkelingen en trends op de voet te volgen. En door met slimme planning software een efficiënte buitendienst of slim weekrooster te creëren! Neem contact met ons op.

Stroomlijn je bedrijfsprocessen

De mogelijkheden zijn eindeloos

Benieuwd of Link2 bij jouw organisatie past? Vraag direct een demo aan of neem contact met mij op. Ik leer je organisatie en bedrijfsproces graag beter kennen en maak je klaar voor de toekomst!

Vraag direct een demo aan
Vraag direct een demo aan

    Bas Otting
    +31 88 000 65 00 bas@way2connect.nl