Remon Service: wij draaien op water én data Begrip begint
bij begrijpen

Klantverhaal

Remon Service

Geert de Jong van Remon Service heeft een passie voor water. Met zijn REMON-waterbehandelingsinstallaties biedt hij onder meer de landbouw, tuinbouw en recreatie water van de gewenste waterkwaliteit. Geert: “Je zou kunnen zeggen dat ons bedrijf op water draait. En op data, want zonder data geen kennis of toekomst.”

Je zou kunnen zeggen dat ons bedrijf op water draait. En op data, want zonder data geen kennis of toekomst. Geert de Jong, Remon Service

Geert de Jong van Remon Service heeft een passie voor water. Met zijn REMON-waterbehandelingsinstallaties biedt hij onder meer de landbouw, tuinbouw en recreatie water van de gewenste waterkwaliteit. Geert: “Je zou kunnen zeggen dat ons bedrijf op water draait. En op data, want zonder data geen kennis of toekomst.”

Water: de bron van beter
Geert noemt Remon Service een familiebedrijf met een passie voor water: “In 1983 startte Andries Reitsema, onze grondlegger, deze organisatie. Als loodgieter had ook hij een passie voor water. Waar die interesse voor water bij ons vandaan komt? Nou, de wereld draait op water. Neem de landbouw. Als een koe goed water drinkt, geeft hij meer en kwalitatief betere melk. Water is daarmee de bron van beter.”

Groot worden door waterbehandeling
Vandaag de dag zit de familie Reitsema nog steeds in het bedrijf, net zoals vele andere families. Persoonlijk contact, kwaliteit en service staan hier hoog in het vaandel, zegt Geert: “Dit bedrijf is groot geworden met waterbehandeling. Elke dag opnieuw verlaten tal van REMON-waterbehandelingsinstallaties onze productieafdeling. Waar je ons tegenkomt? Eigenlijk overal waar je water van secundaire kwaliteit nodig hebt. Dan heb je het dus over landbouw, tuinbouw, maar bijvoorbeeld ook over zwembaden.”

Groeien door energietransitie
Sinds vijf jaar focust Remon Service zich naast waterhandeling ook op aardwarmte, vertelt Geert: “Dankzij de energietransitie is deze tak van sport heel groot geworden. Aardwarmte (geothermische energie) is immers de warmtebron van de toekomst. En dat op een milieuvriendelijke, efficiënte en veilige manier. Wij zagen een gat in de markt en sprongen daar met beide benen in. Vandaag de dag verzorgen wij naast waterbehandeling dus ook het complete systeem voor aardwarmte: sleutelklaar tot aan de warmtepomp, alles uit één hand. Met de komst van deze extra afdeling groeit het bedrijf nu razendsnel.”

Van fax naar slimme software
Geert zag deze groei al even aankomen. Daarom maakte hij zich hier, een jaar of acht geleden, al klaar voor. Geert: “Tot 2013 deden wij nog veel per fax. Dat moest echt anders! Ons hele bedrijfsproces moest op de schop. Het moest moderner, efficiënter en met meer data, inzicht en overzicht. We spraken met vijf aanbieders van slimme software. We keken naar prijs-kwaliteit, techniek en flexibiliteit en kozen Way2connect als toekomstige partner.”

Héél veel data
Geert noemt ‘de technische mogelijkheden’ van Way2connect uniek: “Met Way2connect hadden wij direct het gevoel samen te werken aan een langetermijnrelatie. De software is modulair opgebouwd en dat past heel goed bij onze behoefte. Wij werken namelijk met héél veel data. Brengt onze monteur een bezoekje aan de klant, dan stelt hij ter plaatse een diagnose. Hij neemt een watermonster, doet verslag en schrijft een voorstel. Vanuit dat ene bezoek komt dus behoorlijk wat unieke informatie terug naar het kantoor. Dankzij Way2connect gaat dit nu gestroomlijnd, snel en overzichtelijk.”

Werk aan de winkel
Way2connect hielp Remon Service reeds aan een ‘plan app’ voor de afdelingen: service, installatie en boren. En de komende tijd neemt Way2connect de effectiviteit en efficiëntie van het systeem onder de loep, vertelt Geert: “Samen gaan we actief aan de slag met een verbetering van binnenuit. Daarnaast werken we aan een extra module procesplanning. Nee, voorlopig is Way2connect nog niet van ons af. Deze organisatie stoomt ons klaar voor de toekomst.”

Ben jij benieuwd naar hoe wij jou kunnen helpen met slimme software? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor jou klaar!

Met Way2connect hadden wij direct het gevoel samen te werken aan een langetermijnrelatie.

Geert de Jong, Remon Service

Stroomlijn je bedrijfsprocessen

De mogelijkheden zijn eindeloos

Benieuwd of Link2 bij jouw organisatie past? Vraag direct een demo aan of neem contact met mij op. Ik leer je organisatie en bedrijfsproces graag beter kennen en maak je klaar voor de toekomst!

Vraag direct een demo aan
Vraag direct een demo aan

    Bas Otting
    +31 88 000 65 00 bas@way2connect.nl