Duratherm Samen bouwen aan de toekomst

Klantverhaal

Duratherm

Een hecht familiebedrijf dat bouwt aan een duurzame wereld, zo omschrijft directeur Aly Holstege-Mol Duratherm: dé specialist in bodemenergiesystemen. Aly: “En dankzij de slimme planningssoftware van Way2connect kunnen onze boorwagens Kees, Daan en Eibert nóg sneller aan het werk!”

Dankzij de slimme planningssoftware van Way2connect kunnen onze boorwagens nóg sneller aan het werk! Aly Holstege-Mol, Duratherm

Een hecht familiebedrijf dat bouwt aan een duurzame wereld, zo omschrijft directeur Aly Holstege-Mol Duratherm: dé specialist in bodemenergiesystemen. Aly: “En dankzij de slimme planningssoftware van Way2connect kunnen onze boorwagens Kees, Daan en Eibert nóg sneller aan het werk!”

Steentje bijdragen
Als specialist in het ontwerpen en aanleggen van bronnen voor bodemenergie- en aardwarmtesystemen, (drink)water, beregeningsbronnen en brandbestrijding richt Duratherm zich op een duurzame wereld. Aly: “Olie, kolen en aardgas hebben hun beste tijd gehad. Aardwarmtesystemen bieden daarentegen een duurzame energieoplossing. Hiermee realiseerden we al duizenden bronsystemen – zowel open als gesloten – in Nederland en België. Werken bij Duratherm betekent dan ook voor mij een steentje bijdragen aan de toekomst.”

Kees, Daan, Eibert en Kea
Betrouwbaarheid en kwaliteit staan voorop bij Duratherm. Om die reden komen klanten via via bij hen terecht. Om de klantwensen te waarborgen, investeerde de organisatie de afgelopen periode veel tijd en geld in de vernieuwing van het machinepark. Aly: “En weet je wat zo leuk is? Al onze boorwagens zijn vernoemd naar een (oud)collega. Zo heet één van onze wagens Eibert, naar de oprichter van Duratherm, en voegden we onlangs boorwagen Kea toe aan ons machinepark, vernoemd naar de echtgenote van Eibert. Deze werkwijze weergeeft exact hoe onze organisatie is: toegankelijk en saamhorig!”

Digitalisering en automatisering
Bij de duurzame en toekomstgerichte visie van Duratherm kan digitalisering en automatisering natuurlijk niet ontbreken. Aly: ‘’Een mooi voorbeeld is onze website “MijnDuratherm”. Hier kunnen klanten binnen no time een offerte ontvangen, het systeem genereert deze automatisch op basis van de wensen.”

Eigenlijk wil Duratherm het liefst alles digitaliseren wat te digitaliseren valt. “Zo was er toen ik in 2018 begon behoefte aan een centraal systeem voor al onze logistieke processen. Sindsdien werken we nauw samen met Way2connect. De planningssoftware Link2 sluit perfect aan op onze wensen en we konden de software precies inrichten zoals we wilden. Hierdoor hebben we een groot deel van ons werkproces gedigitaliseerd: waar we voorheen werkten met werkbonnen, werken we nu vanuit één systeem waarin alle informatie altijd up-to-date is.”

Dit maakt het werk van Duratherm een stuk makkelijker. Aly: “Wanneer één van onze boormeesters aankomt op locatie, logt hij eenvoudig in op het systeem via de tablet. Hierin staat het totale projectplan en de boormeester is dus ter plekke volledig geïnformeerd. Voorheen moest hij eerst terugkomen naar kantoor, waar een pakket aan papier werd meegegeven. Dankzij de slimme software werken we een stuk duurzamer én efficiënter. Zo kan de boormeester ook direct zijn bevindingen en eventueel foto’s uploaden in het systeem en zijn al onze transporteurs en aansluitploegen gekoppeld aan het systeem. Dit werkt een stuk makkelijker samen!”

Op naar de toekomst
Met de planningssoftware Link2 kan Way2connect datgene wat anderen niet kunnen: nauwkeurig aansluiten bij de processen van de klant. Aly: “We zijn ontzettend blij met deze samenwerking en willen de mogelijkheden voor een verdere uitbreiding van Link2 graag bekijken. Eigenlijk willen we ook ons materieelbeheer integreren, zodat we niet meer handmatig onze boorwagens en kranen hoeven in te plannen. In dat geval denkt het systeem zelf na over de slimste planning. Hier gaan we de komende tijd mee aan de slag: we blijven dus digitaliseren en werken aan de toekomst. Zo zijn we hard op weg naar onze twee miljoenste boormeter!”

Ook profiteren van slimme software? Neem gerust contact met ons op.

Waar we voorheen werkten met werkbonnen, werken we nu vanuit één systeem waarin alle informatie altijd up-to-date is.

Aly Holstegen-Mol, Duratherm

Stroomlijn je bedrijfsprocessen

De mogelijkheden zijn eindeloos

Benieuwd of Link2 bij jouw organisatie past? Vraag direct een demo aan of neem contact met mij op. Ik leer je organisatie en bedrijfsproces graag beter kennen en maak je klaar voor de toekomst!

Vraag direct een demo aan
Vraag direct een demo aan

    Rajae Regui
    +31 88 000 65 00 rajae@way2connect.nl